Eerste bericht vanuit Dar!
Door: Leonie
Blijf op de hoogte en volg Leonie
14 Juni 2007 | Tanzania, Dar es Salaam
In Nkata Bay aangekomen, hebben we een slaapplaats gezocht en veel gezwommen, er waren ook nog een aantal bekenden die we van Lilongwe kenden en was allemaal nog erg gezellig. We hebben lekker weinig gedaan, behalve zwemmen, kleren wassen met zeep in het Lake en in het plaatsje rondlopen. Donderdagavond hebben we ook van onze laatste vrienden hier in Malawi afscheid genomen. Op vrijdagochtend, 8 juni, zijn we om 8 uur weer in de minibus richting Mzuzu gestapt om richting de grens naar Tanzania te reizen. We hadden eerst ook het plan om naar Nyika Plateau te gaan, maar door tijdsgebrek, omdat we 10 juni Malawi uit moeten zijn, is hier geen tijd meer voor.
Na een hele lange dag reizen zijn we rond vijf uur bij de grens gearriveerd. Hier moesten we ons bijna nog haasten omdat de grenspost om 6 uur sluit. We waren van te voren zo slim geweest om niet genoeg dollars mee te nemen, maar met een restje euro's erbij is het toch nog gelukt om de grens over te komen.
Na rond 7 uur weer in een minibus in Tanzania te zijn ingestapt, zijn we doorgereden naar Mbeya. Onderweg een oververhitte motor en een lekke band gehad (in Malawi nooit gehad). Dus het begon al goed. Rond half 10 kwamen we in Mbeya aan en werden gelijk geholpen bij het zoeken van een slaapplaats. Er is hier ook een tijdsverschil van een uur, bij ons is het nu een uur later dan in Nederland. Zaterdagochtend wat in Mbeya rondgelopen, Tanzaniaanse Shillings gepint, nieuwe simkaart gekocht, gegeten en smiddags zijn we om half 1 in een grote bus richting Iringa gestapt. Je kunt heel goed merken dat het in Tanzania een stuk warmer is, wat vooral het reizen een stuk vermoeiender maakt. Na veel wachten en een opnieuw een lange en reis zijn we zaterdagavond rond 9 uur in Iringa aangekomen. Wat gegeten en daarna konden we wel weer wat uurtjes slaap gebruiken!
Zondag, 10 juni, hebben we wat door Iringa gewandeld, erg leuk stadje en een safari geregeld voor de volgende dag in het Ruaha National Park! Met z'n drietjes hebben we de hele dag een landrover + chauffeur.
Dus de volgende ochtend om 5 uur uit ons bedje om op safari te gaan! Het was 3 uur rijden naar het park. Maar in het park hadden we binnen 10 min. al de eerste impala's, zebra's en giraffen gespot! Wat gaaf was dat!! En zo ging het eigenlijk de hele dag door, olifanten (met kleintjes), nijlpaarden, leeuwen! We hebben zelfs gezien hoe een groep leeuwen een kudde met zebra's, buffels en impala's te lijf gingen! Helaas kregen we rond half drie pech met de landrover, oververhitte motor. Uiteindelijk is ons laatste water gebruikt om verder te komen met de auto naar het hoofdkantoor. Daar aangekomen hadden we ook weer een lekke band. We nog net voor sluitingstijd naar de uitgang van het park anders hadden we moeten blijven.. Uiteindelijk hebben we hierdoor wel best wat korting kunnen regelen op de safari.
Dinsdag zijn we de hele dag in Iringa gebleven en woensdagochtend om 7 uur vertrokken met een grote bus richting Dar Es Salaam! Hier zijn we gisteren rond drie uur gearriveerd. We zijn tot aan de Indische Oceaan gelopen en hebben echt onze ogen uitgekeken. We zien hier weer allemaal dure auto's, chique hotels, grote flatgebouwen, overal televisies, weer heel wat blanken en veel Aziaten. Dat is de afgelopen maanden wel anders geweest! We hebben zelfs weer eens een heerlijk Italiaans ijsje gegeten! Vanaf nu zal alles voor ons een heel stuk duurder worden, we probeerden altijd een zo goedkoop mogelijke slaapplek te regelen, maar het komt nu zelfs voor dat slaapplaatsen vol zitten. Morgen of overmorgen is het plan om met de boot naar Zanzibar te varen en Lotte en ik hebben het plan om hier een duikcursus gaan volgen! Veerle heeft dit op Curacao al gedaan en heeft last van kinkhoest, dus slaat zij dit over.
Tot snel maar weer, groetjes vanuit het warme (36 graden) Dar Es Salaam!!
14 Juni 2007 - 08:24
Martine, Mama Van...:
Succes bij het duiken, Leonie!
En bedankt voor de berichtjes, altijd leuk om lezen en volgen : elk legt toch zijn eigen accenten hé!
Zoen! -
14 Juni 2007 - 08:42
Veerle, Dochter Van.:
Hei Leonietje,
Leuk om te lezen (verrassend ook!) :)
Blij dat je erbij bent hoor! K zou niemand anders willen hebben om dit mee te delen!
Groetjes
je reisgezel.... -
14 Juni 2007 - 09:28
Maris:
Hey zussie!
Ben je nog online??
Echt gaaf zeg wat je daar allemaal doet, ik zou ook echt graag nu in het vliegtuig stappen en met je meegaan!! Lijkt me zo mooi om al die dieren in het echt te zien, dat is toch veel mooier dan hier in de dierentuin ;-)!
Ga je niet samen met Ruben een duikcursus doen? Kunnen jullie gezellig samen, is leuk hoor!
Nou we bellen nog wel eens en geniet ervan he? Dat geld verdien je in Nederland wel weer terug, ik zal wel wat klusjes voor je bewaren, haha!
Hele dikke kus voor jullie alledrie! -
15 Juni 2007 - 06:42
Tantan V Veerle:
Effenaan PRACHTIGE foto's. Je blijft ze bekijken.
Ziet er allemaal best gezellig uit.
En het geld, ... idd, dat verdien je wel terug... NU moet je doen waar je zin in hebt!!! terug thuis, is alles voorbij en kan je weer sparen!!!
Geniet er maar van, want dat alles komt NOOIT meer terug, of toch zeker niet op deze manier!
XXX -
15 Juni 2007 - 08:14
Eefke:
He Leonie!!
Wat leuk, een reactie op mijn site! Dan ook eentje op de jouwe :-) Want ik lees je verhalen natuurlijk altijd trouw! Erg leuk!! Volgens mij vermaak jij je prima daar! Nog maar 1,5 maand dus, hihi. Voor mij is het aftellen, terwijl jij dan alweer naar huis komt. Gaat zo snel!!
Heel veel plezier daar nog even. Geniet er lekker van en misschien zie ik je dan nog even in de Veen in die twee dagen dat wij samen in NL zijn, hihi!
x Eefke -
15 Juni 2007 - 08:15
Eefke:
PS. mijn Lonley Planet ligt klaar hoor! Nog meer van die handige tips? ;-) -
15 Juni 2007 - 21:09
Debby:
heey heey!!
gaaf zeg wat je allemaal meemaakt, echt vet. ik dacht dat het hier warm was, maar bij jou is het tog nog een tikje erger. haha. het is wel grappig want wij hebben hier op curacao een discotheek die zansibar heet.
he veel plezier nog en ik spreek je snel weer!! doeiiii -
26 Juni 2007 - 08:13
Deborah :
He leo zo te lezen heb je het echt naar je zin daar gaaf hoor echt leuk heel veel plezier daar nog. liefs deborah. -
28 Juni 2007 - 15:01
RIanne:
Hey Leo!
Onwijs vet! Alweer weg uit Malawi dus.. jeetje gaat snel zeg. Maar je safari was super denk, zo aan de foto's te zienQ! Super joh, geniet ervan en succes met duiken ja, moet je zeker doen!
Kus Rianne -
01 Juli 2007 - 17:30
Joke Duivenvoorden:
Ha die Leonie!
Voor mij was je lange tijd uit beeld, waarom, ik weet het echt niet. Imelda heeft er voor gezorgd dat ik dit weer zie. Geniet er van, hoewel er hier iemand is die verlangend naar je uitkijkt. Prachtig die foto's wat een ervaring dat zal je nooit meer vergeten.
Groetjes Joke moeder van....