Bericht vanuit Arusha (Tanzania)
Door: Leonie
Blijf op de hoogte en volg Leonie
30 Juni 2007 | Tanzania, Arusha
We zijn op Zanzibar eerst twee nachten in Stone Town verbleven, gewinkeld, rondgekeken, gewandeld en heerlijk goedkoop en lekker gegeten (jaja zelfs kreeft gegeten). En een spice tour gedaan op zondag. We hebben met een groep van 11 personen een plantage bezocht en veel kruiden, specerijen, fruit en groenten geproefd. Er waren vooral veel oudere mensen (60+) mee en die kregen allemaal hoedjes, tooien, stropdassen en ringen gemaakt van stevige stengels. Was erg grappig hoe die mensen eruit zagen, en niemand die het uitmaakt hoe hij of zij eruit ziet! Hierna gingen we naar Mangapwani Beach en op dit schitterende strand hebben we onze eerste duik in de Indische Oceaan genomen!
Maandagochtend, de 17e, zijn we naar het noorden van Zanzibar gegaan waar een supermooi strand was en waar we uiteindelijk alle drie gedoken hebben. Maandagmiddag eerst in het zwembad en ging Veerle ook mee en dinsdag zijn Lotte en ik begonnen met duiken in de zee, gewoon hupsakee achterover de boot af! Was een superervaring, even wat problemen met de oren maar na wat geoefen ging het steeds beter. De zee was alleen erg ruig, wat het water niet superhelder maakte. De volgende dag gingen we met een hele grote groep duiken en ook Veerle ging weer mee en toen gingen we duiken in de buurt van een eiland. Het was hier heel kleurrijk, veel vissen en zelfs een zeeschildpad gezien, en dan vliegt zo'n duik zo voorbij en voor je het weet moet je alweer naar boven! Donderdags hebben we ons theorie examen gedaan en beide geslaagd!
Vrijdagochtend, 22 juni, zijn we weer naar Stone Town terug gegaan weer wat rondgewandeld, je kunt heerlijk verdwalen in alle kleine, smalle straatjes daar en savonds om 10 uur begon onze terugvaart naar Dar Es Salaam. De hele nacht op 3 stoelen gebivakeerd, kon nog aardig liggen en om 6 uur smorgens konden we van de boot af. Daarna zijn we gelijk met de bus naar Lushoto vertrokken. Lushoto ligt in een bergachtig gebied en zo zaten we binnen 24 uur van onze bikini in twee truien! Vantevoren had ik nooit gedacht dat in Afrika zoveel verschillende en mooie landschappen en zo'n wisseling in temperatuur zou zijn. In Lushoto zijn we met twee jongens (via het safaribureau geregeld) zondag een mooie wandeling gaan maken, een boerderij bezocht en lekker kaas gegeten! (maar niet te vergelijken met Hollandse kaas). Daarna zijn we nog naar een heel mooi viewpoint geweest en weer een kleurrijke zonsondergang gezien, waar we hier regelmatig van genieten! Ik mis er alleen wel een heel belangrijk persoon bij...
Maandagochtend, 25 juni, zijn we om 8 uur richting Arusha vertrokken en dezelfde jongens als de dag ervoor zouden voor ons een auto regelen en het duurde eerst meer dan een uur voor de auto er was en toen begon het te miezeren (wij hebben al maanden geen regen meer gezien, dus hebben we er lekker in gezeten). Bleken de ruitenwissers vd auto het niet te doen, ramen besloegen, geen zicht op de weg en ja hoor ook nog een lekke band! Band verwisselen, reserveband ook lek, langzaam rijden, slingerachtige, glibberige weg door de bergen...
Uiteindelijk om twee uur smiddags (normaal 1 uurtje rijden) in Mombo aangekomen, waar we op de bus zouden worden gezet richting Arusha. Hier werd uiteindelijk een auto met andere mensen en tassen voor ons geregeld en kwamen we om half 7 in Arusha aan. Hier zouden we door een man, David, van een safaribureau (lasisafaris) opgehaald worden, maar toen we aankwamen zijn we met Urassa van een ander safaribureau (roots of africa) meegelopen (maar dat wisten we toen nog niet). Zijn kantoor was 200 m. van waar wij aangekomen waren dus was vlakbij. In het kantoor hadden we onze spullen gezet en moesten we van hem vrijwel direct naar de bank om het geld te regelen. Dus hij regelde een taxi voor ons en toen we net in die taxi zaten en 10 m. gereden hadden, werd er op ons raampje getikt en zei die man dat hij David was en wij met hem mee moesten!
Wij stapten uit, snapten er niets meer van en zijn terug het kantoor in gelopen om om uitleg te vragen. Hoe komen twee safaribureaus zoveel van ons te weten dat ze weten wanneer we aankomen en welke safari we gaan doen...
Binnen ontstond een ophef tussen beide partijen en werd door beiden met het safaribureau in Dar Es Salaam gebeld die alles voor ons geregeld hadden. En toen David het kantoor uitliep, werden wij opeens opgesloten! Zaten wij daar met die Urassa (de verkeerde waren we inmiddels achter) en zijn bewaker! Ik was nog nooit zo kwaad geweest geloof ik, Lotte en Veerle hadden mij nog nooit zo gezien, ik vloog die vent bijna naar de keel. We waren alle problemen onderweg en moe van het gereis, gebeurt er zoiets!
Uiteindelijk hebben ze ons laten gaan, nadat ze inzagen dat ze ons zo toch niet voor zich konden winnen en we hadden niets ondertekend dus bewijzen hadden ze ook niet...
David stond buiten op ons te wachten en we konden daarna met een gerust gevoel bij hem in de auto stappen.
Denk je dat je alles gehad hebt, begon de taxichauffeur van een uur eerder moeilijk te doen, hij beweerde dat hij de hele stad met ons rondgereden had en daar geld voor wilde hebben. Uiteindelijk heeft David de politie erbij laten komen, omdat die taxi de weg versperde en we niet weg konden. Toen de politie er was, hebben we ons verhaal gedaan en konden we eindelijk naar ons hotel.
De hele avond hebben we er nog over na zitten praten over hoe dit nou kon gebeuren, 1 ding hebben we er wel van geleerd vertrouw mensen nooit te snel! Zeker niet als je lang gereist hebt en moe bent, dan vind je al gauw alles best. Als je maar een bed hebt.
Dinsdag kon onze safari beginnen en daar hebben we dan ook ontzettend van genoten, snacht in een tent tussen de leeuwen, olifanten, zebras, enz. enz. slapen! Maar het bleef vrij rustig snachts. We begonnen in het Lake Manyara National Park, de dag erna Ngorogoro NP doorgereden. Hier zijn heel veel Maasai te zien met hun mooie kuddes vee (tussen de zebras, struisvogels enz.) tot in Serengeti NP (verboden gebied voor de Maasai) en hier hebben we ook weer in de tent geslapen. Was erg leuk! De laatste dag, gister, weer terug gereden naar Ngorogoro en hier zijn we de Ngorogoro Crater ingereden. En weer zoveel beesten gezien! Veel meer dan we ooit gedacht hadden, zelfs een luipaard in Serengeti, waarvan ze zeggen dat je zoveel geluk moet hebben als je die wilt zien! Dat maakte alles weer helemaal goed!
We zijn nu van plan om richting Nairobi toe te reizen, a.s. woensdag komt Bram daar aan. En de week erna komt Ruben!!!
Tot gauw maar weer, liefs!
30 Juni 2007 - 13:34
Maris:
Hey zussie!
Ben je weer online?? Ik zie er steeds een paar foto's bijkomen, hihi! Ik heb je net een hele lange mail gestuurd, dus heb je weer wat te doen ;-)! Heel veel plezier nog de komende 3 weekjes en dikke kus van mij!! -
30 Juni 2007 - 13:40
Ml:
hey meiden!!!
erg gaaf hoor al die verhalen en super mooi dat jullie zoveel verschillende gebieden en beesten zien. geniet er van!!! hier in nederland is het herfst dus je hoeft voorlopig niet terug te komen!!
iederen is als het goed is na een beetje verbeteren van de verslagen afgestudeert. 12 juli krijgen we ons diploma!!!
heel veel plezier nog tot de volgende update
liefs -
30 Juni 2007 - 15:59
Imelda:
Echt een geweldige reis, zeg! En heel verschillend: zee en wildlifeparken. En nog spannend ook met die keiharde concurrentie tussen de safaribedrijfjes!
Heel veel plezier nog en tot gauw.
Groet, Imelda -
30 Juni 2007 - 19:56
Odette:
Heee Lieve Leonie!!
Ik geloof dat ik eindelijk om ben.. ik dacht nooit ergens anders heen te willen dan naar Zuid-Amerika (/ Brazilie!!!) maar vanavond besef ik dat jou enthousiaste verhalen mij wel heel erg benieuwd hebben gemaakt naar Afrika!! Wie weet.. ga ik er toch nog een keer heen :)
Veel plezier nog de komende weken, en erg spannend ja, die onbetrouwbare lui...Fijn dat jullie nog leven!!
Kus,
Odette -
30 Juni 2007 - 21:00
Jirka:
nou nou jullie hebben weer veel beleeft het is gelukkig goed afgelopen. nog een paar weken en dan is het cht voorbij. ik vindt hel leuk om jullie beleevenissen te kunnen lezen en de foto´s zien er ook¨prachtig uit.
mgv jirka
02 Juli 2007 - 09:20
Leonie:
heb er nog wat fotos bijgeplaatst! -
02 Juli 2007 - 18:40
Debby:
hey leo!! ik ben weer terug in nederland, wel weer even wennen hoor. beetje slechter weer als in curacao. maar wat heb jij een gave foto's zeg. nou veel plezier nog daar en geniet ervan, want het is voorbij voordat je het weet.
kusss deb